• Profile picture of Zimana زیمانا

    Zimana زیمانا posted in the group Zimana زیمانا

    6 months, 3 weeks ago

    اسرار 100 ساله شدن چيست؟
    «خوان پونسه دلئون»، متخصص طب سالمندان تلاش مي‌کند تا اسرار طول عمر 600 نفر از ساکنان يک و نيم ميليون نفري جزيره هوکايدو را که در سده دوم عمرشان به سر مي‌برند، کشف کنند. اين 600 نفر سالم، توانا و سرشار از زندگي هستند و جوان‌تر از سن واقعي‌شان به نظر مي‌رسند.
    پژوهشگران و متخصصان پيري‌شناسي مدت‌ها از تردد کشتي‌هاي مسافربر به جزاير ساردنياي ايتاليا و نوا اسکوتيا کانادا جلوگيري کردند تا اشخاص 100 ساله‌اي را که در بندرگاه اين دو جزيره حضور دارند، بررسي کنند و به راز طول عمرشان پي ببرند.
    در آن سوي جهان، تعدادي از دانشمندان آمريکايي به رهبري دکتر توماس پرثت، متخصص امراض دوران کهنسالي دانشگاه بوستون و مدير بخش تحقيق انستيتو ملي کهنسالي آمريکا روي افرادي که بيش از 100 سال عمر کرده‌اند، مطالعه مي‌کنند تا تفاوت آنها را با افرادي که در 80 سالگي از بين مي‌روند، کشف کنند.
    دکتر پرثت مي‌گويد: «بيش از 30 درصد افراد با بيش از 100 سال سن جسم و روح سالمي دارند. بيشتر اين افراد، مستقل هستند و مي‌توانند کارهاي شخصي‌شان را انجام دهند.»
    طول عمر ارثي
    عمر طولاني به ژن‌هايي که هنگام تولد به ارث مي‌بريم و سبک زندگي، (تغذيه، محل زندگي و آسيب‌هاي روحي رواني) بستگي دارد
    پيش از سال 1998، ميزان تاثير اين عوامل بر طول عمر مشخص نبود. دانشمندان سوئدي اواخر دهه 90 ميلادي ميزان تاثير عوامل موثر بر طول عمر (تغذيه، محل زندگي و آسيب‌هاي روحي رواني) را اندازه گرفتند. آنها با بررسي دوقلوهاي همسان به اين نتيجه رسيدند که تاثير ژن‌ها بر طول عمر، 30 درصد است و سبک زندگي نقش کليدي در افزايش آن دارد.
    دکتر برندلي ويلکاک، استاد انستيتو مطالعات پزشکي پاسفيک در‌ هاوايي معتقد است: «شما مي‌توانيد ژني سالم داشته باشيد اما با تغذيه نامناسب همه چيز را نابود کنيد. براي داشتن عمر طولاني علاوه بر ژن‌هاي سالم بايد سبک زندگي سالم، تغذيه مناسب، فعاليت بدني و خواب کافي داشته باشيد.»
    رژيم غذايي جادو مي کند
    مطالعات پژوهشگران دانشگاه ايالتي يوتا يافته‌هاي دانشمندان سوئدي را تاييد مي‌کند. زناني که در آمريکا عمر طولاني دارند عاشق رانندگي هستند، از دخانيات، کافئين و الکل دوري و هشت سال بيشتر از مردان آمريکايي عمر مي‌کنند.
    دکتر پرثت اعتقاد دارد: «اين درس بزرگي براي همه ماست. من عميقا باور دارم با تغيير در رژيم غذايي و افزايش فعاليت بدني، خواب مناسب، پرهيز از دخانيات و الکل، فعاليت ذهني و… همه انسان‌ها مي‌توانند دست‌کم تا 75 سالگي زندگي همراه با سلامتي داشته باشند.»
    شهروندان آمريکايي با استفاده از غذاهاي آماده و عدم تحرک و ابتلا به انواع بيماري‌ها از جمله نارسايي‌هاي قلبي، يافته‌هاي محققان درباره کاهش عمر به دليل تغذيه نامناسب و عدم تحرک را تاييد کردند، اما شهروندان 100 ساله اوکيناوا روش سنتي را براي زندگي انتخاب کرده‌اند.
    ويتامينE و سويا فراموش نشود
    براساس مطالعات سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد و دانشمندان دانشگاه ايالتي‌ هاوايي آمريکا، شهروندان ژاپني با مصرف 60 تا 120 گرم سويا در روز ( بيش از چيني‌ها که 10 گرم در روز مصرف مي‌کنند)، مقام اول مصرف سويا در جهان را در اختيار دارند. اين ماده غذايي که سرشار از فلاونوئيدها ( نوعي آنتي‌اکسيدان) است، ميزان ابتلاي ژاپني‌ها به سرطان را به ميزان زيادي کاهش مي‌دهد.
    ميزان ابتلاي کهنسالان اوکيناوايي به زوال عقل (بيماري آلزايمر) بسيار کمتر از کهنسالان آمريکايي و اروپايي است. پژوهشگران دانشگاه بن آلمان معتقدند کاهش ابتلاي ژاپني‌ها به زوال عقل به علت وجود ويتامين‌ E در رژيم غذايي آنهاست که از مغز در برابر بيماري‌ها محافظت مي‌کند.
    با بررسي، تجزيه و تحليل زندگي شهروندان اوکيناوا، مي‌توان گفت زندگي مدرن در غرب، يکي از علل کاهش طول عمر است. شهروندان اين جزيره با انتخاب سبک زندگي و تغذيه سنتي ژاپن و تطبيق با روش‌هاي زندگي در دنياي امروز و فعاليت ذهني و جسمي، ميزان ابتلا به انواع بيماري‌ها از جمله سرطان، حمله قلبي و زوال عقل را به ميزان زيادي کاهش داده‌اند.
    اما دکتر ماکوتو سوزوکي، سرپرست تيم تحقيق روي کهنسالان اوکيناوا مي‌گويد: «به دليل تغذيه نامناسب جوانان اين جزيره و مصرف غذاهاي آماده، در دهه‌هاي آينده شهروندان اين جزيره عمر طولاني نخواهند داشت.»
    دکتر جياني پس، متخصص دانشگاه ساردنيا هم معتقد است: «زندگي کهنسالان جزيره ساردنيا مشابه زندگي شهروندان صد ساله اوکيناوايي و به دليل فعاليت بدني و ذهني و کمک به هم نوع‌ها عاري از اضطراب است.»

Media

Gamipress User Balance
0 Points
0 XPs